Gesprekken, oefeningen of aanraking op je rug

We gaan aan de slag door het voeren van gesprekken, het doen van oefeningen of door aanraking op je rug. Alle drie de manieren hebben hetzelfde doel, namelijk je (gevoels-)ontwikkeling weer op gang helpen door je meer bewust te laten worden van jezelf. Hoe meer je het ‘weten’ weer kan koppelen aan het ‘beleven’ des te meer mogelijkheden ervaar je. Je raakt weer in balans en je voelt je krachtig.

Massage

AANDACHT VOOR JOU, AANDACHT VOOR DE VERBINDING MET JEZELF

Hoe ben jij in verbinding met jezelf? Kun jij aangeven bij de mensen in je omgeving wat je goed doet of ben je dit kwijtgeraakt? Dit is wat wij namelijk veel zien: mensen zijn ver afgeraakt van zichzelf en van hun eigen gevoel, wensen en verlangens. Dan kun je niet optimaal functioneren. Bij Laan 7 hebben we aandacht voor jou.

HAPTOTHERAPIE LEERT JOU OMGAAN MET KLACHTEN ZOALS:

Mentale klachten

Angst en paniek, Stress en spanning, Burn-out, Piekeren, Onzekerheid, Eenzaamheid, Relatieproblemen, Vermoeidheid

Fysieke  klachten

Hoofdpijn, Slapeloosheid, Hyperventilatie, Buikpijn of rugpijn, Ademhalingsklachten, Verminderde concentratie, Prikkelbaarheid, Neerslachtigheid

Lesley Harks over haptotherapie

Haptotherapie is leren jezelf te zijn bij anderen. Ontwikkelen van meer zelfvertrouwen in jezelf is waar al mijn aanbod op gericht is. 

Zowel in de persoonlijke begeleiding als thuis in je eigen leefwereld is het doel dat je jezelf weer leuk gaat vinden. 

Mijn boodschap is dat je goed bent zoals je bent. Als je daar zelf even niet in gelooft moet een ander je dat laten voelen. Ons verstand is vaak goed ontwikkeld. We leren ernaar te luisteren en handelen. Over hoe ons gevoelsleven werkt, leren we niet zoveel. Wanneer we teveel leven vanuit ons verstand kan dat tot vervreemding van onszelf leiden. 

Ik leer je naar je gevoel te luisteren en daar verstandig mee om te gaan. 

Laan7 Medewerkers Elketeurlinckx 2048Px 199

De oplossing is luisteren naar je lichaam.

HERSTEL DE BALANS EN VOEL LIEFDE EN RUST

Mijn aanbod is gebaseerd op de haptonomie; een levensvisie waarin liefde de bron is voor een gelukkig leven. Ik bied werkvormen aan die de liefde in jezelf doen opbloeien. Mijn liefdevolle aanpak staat garant voor aandacht, bescherming, stimulans en confrontatie. 

WE LEREN JOUW HOE JE OM KUNT GAAN MET JOUW PROBLEMEN

Haptotherapie werkt aan de oorzaak van je klacht. Dus als je bijvoorbeeld weinig slaapt en prikkelbaar bent, gaan we onderzoeken wat maakt dat je zo onrustig bent. Als de angel eruit is, kan de wond genezen. We vergroten je zelflerend vermogen zodat jij voortaan anders met je problemen om kunt gaan. Haptotherapie maakt je bewust van je gevoel en hoe je daar verbaal en non-verbaal over communiceert. 

DE BALANS TUSSEN LICHAAM EN GEEST

Ik werk vanuit het principe dat je lichaam verstand en gevoel kan samenbrengen. Veel problemen ontstaan doordat de balans tussen deze elementen niet overeenkomt met iemands ware aard. Mensen zijn niet helemaal zichzelf als zij gevoelens niet herkennen of grotendeels op wilskracht handelen. Haptotherapie helpt mensen weer thuiskomen in zichzelf. Herkennen welke signalen je lichaam afgeeft in het nu en daarop vertrouwen leren te vertrouwen, dat jij er mag zijn.

HAPTOTHERAPIE HEEFT ALS DOEL OM BEWUST TE WORDEN VAN DEZE TEKORTEN EN ZE ZELF TE LEREN AANVULLEN.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen genoeg in huis heeft om succesvol met stress, liefdesproblemen en fysieke ongemakken omgaan. Het zijn vaak ervaringen van vroeger waarin je iets tekort bent gekomen die blokkeren of stagneren. Haptotherapie heeft als doel om bewust te worden van deze tekorten en ze zelf te leren aanvullen. Met interactieve oefeningen en aandachtige aanraking ga je luisteren naar wat je gevoel te vertellen heeft. Je leert jezelf kennen door je lichaamstaal te verstaan. Ik maak je bewust van je lichamelijke impulsen en lichaamshouding. Hoe je je gedraagt in het contact met mij verschilt namelijk niet veel van je contact met andere mensen. Samen maken we de vertaling van hoe je doet naar wie je bent. Problemen worden draaglijker of verdwijnen als jij trouw blijft aan wie je bent.

IEDEREEN ONTWIKKELT ZICH IN ZIJN EIGEN TEMPO.

Dat begint al van kinds af aan en gaat het hele leven zo door. Hoe beter je je eigen tempo accepteert hoe fijner je leert. Tijdens de begeleiding is jouw tempo leidend. Afhankelijk van jouw ontwikkelingstempo bepalen we aan het eind van de eerste sessie het aantal en de duur van de sessies (60 of 90 minuten). 

Haptotherapie is een meer dan een therapie. Het is een way of life!

BALANCEREN IN HET LEVEN

Haptotherapie leert je te balanceren in het leven. Balanceren met liefde, lef en luchtigheid. Het leven is continu in beweging en vraagt steeds weer iets nieuws je. Haptotherapie is een levenskunst die je helpt om een vervuld leven te hebben. 

LEVENSKUNST IS JEZELF ERKENNEN EN ANDEREN TOELATEN.

Daarvoor is nodig dat je je (lichaams)signalen, gevoelens en behoeften herkent en er wat mee doet. Haptotherapie is voelen wat er is, tijdig leren herkennen en doen wat je nodig hebt. Veel problemen (zoals burn-out, vermoeidheid, onrust, depressie, hyperventilatie, psychosomatische klachten en onzekerheid) ontstaan doordat de balans tussen liefde, lef en luchtigheid niet goed is.

OOK JIJ BENT WELKOM OM AAN JOUW BALANS TE WERKEN

Je bent meer dan welkom bij Laan 7 en ik help je graag. Met haptotherapie herstel je jouw balans door liefde te ervaren, lef te tonen en luchtigheid toe te laten. Hierdoor kun je helemaal jezelf zijn in relaties met anderen.

 

VERGOEDING VOOR JOUW BEHANDELING?

Vergoeding is vaak mogelijk. 

Lesley Pasveer is Gz Haptotherapeut en aangesloten bij het VVH. Mijn AGB-code is 90100671. Wanneer u verzekerd bent voor alternatieve geneeswijze krijgt u een deel van de sessies terug via de verzekering. U betaald per pin en u ontvangt daarna direct de factuur digitaal.

Klik op onderstaande knop om onze tarieven te bekijken en hier meer over te lezen. 

Tarieven