Infographic Fysiotherapie (2)

PERSOONLIJK HERSTELPLAN

Lukraak van start gaan is niet aan ons besteed. We gaan voor duurzaam herstel. Daarvoor is een persoonlijke gezondheidsplan de basis. Wat zijn jouw klachten en jouw behoeften? Is alleen fysiotherapie voldoende of heb je baat bij een combinatie met  fitness of bijvoorbeeld haptotherapie? Hierbij kijken we kritisch naar jouw verzekeringssituatie en de mogelijkheden daarbinnen.

Manuele therapie

Manuele therapie is geschikt voor klachten die gepaard gaan met het slechter kunnen bewegen van één of meerdere gewrichten in de wervelkolom, armen of benen. Met manuele therapie verander je jouw houding. Hierdoor verbetert de functie van de gewrichten en het bewegen verloopt gemakkelijker. Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Onze manueel therapeuten hebben diepgaande kennis én een specifieke kijk op het bewegingsapparaat en beheersen meer onderzoeks-  en behandeltechnieken. Binnen de manuele therapie kennen onze therapeuten ook weer specialisaties in de nek, lage rug of andere gewrichten.

Fysiotherapie Rug

Sport fysiotherapie

Heb je een blessure of wil je je prestaties verbeteren? Laan 7 heeft een zeer ervaren team van fysiotherapeuten, gespecialiseerd in sportfysiotherapie. Aandacht, motivatie en expertise zijn hierbij van cruciaal belang. Alleen zo ben je snel (weer) in topvorm. De therapeuten van Laan 7 helpen je letterlijk weer terug het sportveld op of de sportzaal in. Hiervoor zetten wij onze kennis en trainingsmogelijkheden en -faciliteiten volop in en kiezen we voor precies datgene dat jij nodig hebt. Ook voor het voorkomen en bestrijden van blessures bij hardlopers hebben wij de juiste expertise in huis. Zo is er bij Laan 7 een Quickscan gemaakt voor hardlopers. Wij maken er een sport van om jou zo spoedig mogelijk weer fit te krijgen.

Laan7 Medewerkers Elketeurlinckx 2048Px 319

Revalidatie therapie

Samen gaan we aan de slag om jou terug te zetten in jouw kracht. Sterk, veerkrachtig en zonder pijn in het leven staan: daaraan werken wij bij Laan 7 samen. Bij Laan 7 is er aandacht voor optimaal herstel bij acute klachten aan spieren, pezen en gewrichten. Ook sporters die onverhoopt geblesseerd zijn of preventief advies willen, kloppen bij ons aan. Daarnaast zetten wij ons in voor mensen die nog niet in aanmerking komen voor een operatie, maar wel klachten hebben. Denk aan bijvoorbeeld artrose. Ook als je binnenkort geopereerd gaat worden, of onlangs geopereerd bent, staat ons team aan professionals voor je klaar.

Laan7 Medewerkers Elketeurlinckx 2048Px 387

Fysiotherapie voor long-, hart- en vaatziekten

Laan 7 is al 15 jaar gespecialiseerd in fysiotherapie voor longklachten. Daarnaast zijn we aangesloten bij het longnetwerk van het St. Anna ziekenhuis en van het Catharina ziekenhuis. Hierdoor bieden wij hoogwaardige, specifieke medische fysiotherapie aan. Vanuit een totaalbenadering werken we ernaar toe dat je minder lichamelijke klachten en beperkingen ervaart in het dagelijks leven. We maken altijd een persoonlijk behandelplan, waarbij aandacht is voor voldoende beweging. Ook als je kampt met hartklachten of vaatziekten, denk aan etalagebenen, helpen onze specialisten om aanzienlijke resultaten te boeken.

Laan7 Medewerkers Elketeurlinckx 2048Px 332

Geriatrische fysiotherapie

De Laan 7 geriatrie fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in fysiotherapie voor ouderen en voor patiënten met complexe gezondheidsproblematiek. Laan 7 biedt valpreventie bij ouderen en advisering en behandeling van kwetsbare ouderen. Denk ook aan cliënten met een hoge biologische leeftijd en complexe gezondheidsproblematiek, veelal met een atypische en onduidelijke presentatie. De geriatrie fysiotherapeut heeft, naast het behandelen van de cliënt zelf, ook de taak om mantelzorgers, gezinsleden en zorgverleners te informeren en te coachen. De behandelingen kunnen zowel aan huis als in de praktijk plaatsvinden.

Laan7 Medewerkers Elketeurlinckx 2048Px 372

Neurologische fysiotherapie

Bij Laan 7 is een aantal fysiotherapeuten gespecialiseerd in het behandelen van mensen met neurologische aandoeningen. Neurorevalidatie is een specialisme binnen de medische fysiotherapie dat zich richt op mensen met problemen met het centrale zenuwstelsel, de hersenen en het ruggenmerg. We behandelen onder andere cliënten met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), zoals beroerte, MS of een hersentumor. Ook mensen met een (partiële) dwarslaesie en aandoeningen van het perifere zenuwstelsel kunnen neurologische fysiotherapie volgen. Hierbij werken onze therapeuten nauw samen met andere betrokken medische en psychische disciplines. Door deze samenwerking kunnen we de beste zorg leveren.

Laan7 Medewerkers Elketeurlinckx 2048Px 15

Parkinson fysiotherapie

De ziekte van Parkinson is een complexe ziekte die veel zichtbare en onzichtbare symptomen met zich meebrengt. Voorbeelden hiervan zijn: traag bewegen, stijfheid, beven, overbeweeglijkheid, on/off periodes, blokkeren, verminderde balans en vallen. Het is belangrijk actief te blijven, veel te bewegen en kracht en conditie te bevorderen. Dat is ook het doel van de Parkinson fysiotherapie oefeningen. Samen werken wij aan het zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Laan 7 is aangesloten bij het ParkinsonNet: een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten.

Laan7 Medewerkers Elketeurlinckx 2048Px 17

Podotherapie Couteaux

Wij zijn Nicole en Imke Couteaux, twee zussen die dezelfde passie en interesse voor sport en het menselijk lichaam delen. De interesse in sport heeft er dan ook voor gezorgd dat we ons naast allround podotherapeut gespecialiseerd hebben tot sportpodotherapeut. Met onze kennis vanuit ons vak in combinatie met onze eigen (sport)ervaring is ons doel om jou weer pijnvrij te kunnen laten lopen en sporten.

Aanwezig op dinsdag en donderdag

Gezonde leefstijl

Krijgen en houden

Het hypermoderne centrum van Laan 7 biedt uitgebreide mogelijkheden om te werken aan een klachtenvrij leven. Zowel tijdens als na je hersteltraject biedt Laan 7 je mogelijkheden om duurzaam aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl.

Jouw herstel duurzaam maken? Bij laan 7 zijn er verschillende opties om je bereikte herstel vast te houden. Met trainen / fitness en leefstijl, yoga & pilates.

Tarieven fysiotherapie
Laan7 Medewerkers Elketeurlinckx 2048Px 284