DE INHOUD

Binnen het programma worden de achtergronden en oorzaken van een ongezonde leefstijl samen met jou bekeken en vervolgens wordt een behandeltraject doorlopen. We werken aan een blijvende verandering van de leefstijl in zowel motivatie als gedrag. Belangrijke thema’s zijn voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement, vitaliteit en ontspanning. Het programma bestaat uit: zestien groepsworkshops, vier individuele coachgesprekken, twee intakes / twee outtakes.

Groepsworkshops

Iedere groepsworkshop binnen het programma heeft een ander thema. De thema’s van de groepsworkshops binnen het basisprogramma zijn als volgt:

 1. kleine aanpassingen, groot effect
 2. kom in beweging
 3. lekker eten geeft structuur
 4. slapen & ontspanning
 5. gezond leven is plannen
 6. hoe maak ik van mijn acties een succes?
 7. hoe gezond is jouw weekend?
 8. hoe blijf ik in beweging?

Voor wie?

Om deel te mogen nemen aan dit COOL programma zijn er vanuit het Ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport criteria opgesteld. De huisarts dient te indiceren of jij aan deze criteria voldoet. Bij de kennismaking met jouw Laan 7 leefstijlcoach wordt dit nogmaals getest.

 • Leeftijd 18 jaar of ouder.
 • Overgewicht (BMI 25-30) en met (matig) verhoogd risico op cardiovasculaire aandoeningen en DM 2 of met obesitas (BMI ≥30).
 • Er dient voldoende motivatie aanwezig te zijn om het complete COOL programma te doorlopen (ter beoordeling van verwijzer en leefstijlcoach)

Wordt vergoed door alle zorgverzekeraars

Voedingscoach

BEGELEID SPORTEN

Begeleid sporten is op eigen kosten, investering in jezelf voor 2 x per week 35 per maand.
Dit houdt in:
 • 1 keer per week een sportieve groepsactiviteit met andere COOL  deelnemers
 • 1 keer per week individueel sporten bij Laan 7 met een persoonlijk trainingsschema dat speciaal voor jou op maat is gemaakt