Yoga Laan 7

Hatha Yoga

Sinds een aantal jaren is Dorothé enthousiast met yoga bezig (met name hatha yoga, advaita, kinderyoga en stoelyoga).

In 2018 hoopt zij de vierjarige yogadocentenopleiding Samsara in Bunnik af te ronden.

“Ik ben yoga gaan doen omdat het bezig zijn met andere mensen, zowel in werk als privé, veel energie vraagt en ik merk dat ik mezelf daarbij nogal eens uit het oog verlies."

Yoga helpt mij om dichter bij mijn eigen kern te komen, zuiverder te voelen waar het allemaal echt om gaat, en beter in mijn vel te komen, met meer rust in mijn hoofd.” 

Het woord “Yoga” is afkomstig uit het Sanskriet (oude indiase taal) en betekent letterlijk “juk”, wat staat voor vereniging en verbinding. Het woord “Hatha” is een samenstelling van de woorden Ha (zon) en Tha (maan) en verwijst aldus naar het evenwicht tussen twee polariteiten (tegenpolen). 

Hatha yoga betekent zoveel als verbinding tussen zon en maan, de vereniging van twee tegenpolen die verbinden tot een eenheid. De verbinding of een evenwicht tussen uitersten komt heel vaak tot uitdrukking, niet alleen in de yoga maar in ons dagelijks leven, denk bijvoorbeeld aan het mannelijke en het vrouwelijke, beweging en onbeweeglijkheid, pijn en genot, in- en uitademing, inspanning en ontspanning, enz. 

Om evenwicht te creëren zijn er in de yoga de asana’s (lichaamshoudingen), die worden toegepast om souplesse, kracht, flexibiliteit en balans te ontwikkelen in het lichaam. In hatha yoga worden lichaamsbeweging, houdingen, adem- en ontspanningsoefeningen met elkaar verbonden door de aandacht te richten op lichaam en geest.

Hatha yoga leert de mens te leven in harmonie en evenwicht met zichzelf en zijn omgeving. De moderne mens leeft steeds meer naar buiten gericht. Terwijl hij de wereld buiten steeds beter leert kennen, vervreemdt hij meer en meer van zichzelf. Yoga stelt zich ten doel de mens weer met zichzelf te verbinden. Om dit doel te bereiken biedt yoga lichamelijke oefeningen, ademhalingsoefeningen en meditatietechnieken, die voor iedereen begrijpelijk en uitvoerbaar zijn. 

Plan gerust een gratis proefles om Yoga binnen Laan 7 te ervaren.

Je kunt ook vrijblijvend kennismaken met de yogadocenten: bel of mail hiervoor naar Laan 7 en geef aan met wie je een kennismaking wilt plannen. 

Contact opnemen