Dsc 2837

Yin Yoga

Mijn naam is Inge de Weijer, geboren en getogen in Eindhoven, eigenaresse van yogastudio I AM yoga in Eindhoven.

Na mijn eerste yoga ervaring wist ik dat ik hier meer mee wilde doen.

Ik ging van 1 keer per week al snel naar 3 keer per week en ik nam wat ik op de mat ervaren had steeds meer mee in het dagelijks leven.

Ik wil anderen dan ook graag de positieve effecten van yoga laten ervaren.

Voordat ik aan mijn eerste yoga opleiding begon was ik Fulltime zwemonderwijzer bij de Tongelreep in Eindhoven.

Hier gaf ik verschillende lessen aan alle doelgroepen zoals ABC en zwemvaardigheid, aquasportief les en meer bewegen voor ouderen. Na 10 jaar in de chloor en vochtige omgeving ging mijn gezondheid achteruit. Ik kreeg voortdurend astma-aanvallen en ontstekingen in mijn lichaam. Na veel onderzoeken werd duidelijk dat het beter was om opzoek te gaan naar ander werk.

In mijn zoektocht naar wie ben ik en wat wil ik kwam ik er al snel achter dat ik heel graag les wilde blijven geven. Ik miste het om anderen te inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Ik ben me daarom verder gaan richten op yoga en heb van veel inspirerende teachers les gekregen.

Tijdens de Yin opleiding heb ik veel inzichten en leerlessen mogen ervaren. Ik leerde mezelf steeds beter kennen en accepteren en ik kreeg voor het eerst een helder doel. Ik wilde graag een eigen yogastudio om met mijn ervaringen anderen te inspireren. Ik heb ondertussen een yogastudio aan huis in Woensel Noord ook geef ik yoga lessen bij verschillende andere scholen. Yoga is mijn passie en levensstijl geworden.

Tijdens mijn lessen is er voornamelijk ruimte voor jezelf. Hierdoor creëer je ruimte in je hoofd en lichaam, dit zorgt voor meer focus en brengt je meer in je kracht.

Yin yoga is een koude vorm van yoga in tegenstelling tot de warme op spierkracht gebaseerde yang (Hatha, Vinyasa, Power, Ashtanga etc.) yoga. Doordat je de spieren (bijna) niet gebruikt, stimuleer je het veel tragere bindweefsel, waardoor je op den duur steeds soepeler en beweeglijker wordt.

Tijdens yin yoga beoefen je veelal zittende en liggende houdingen die je een aantal minuten aanhoudt. Met yin stretch je je bindweefsel én je oefent in geduld en acceptatie. Je laat zoveel mogelijk al je spierkracht los, sluit je ogen, focust naar binnen en voelt wat er gebeurt. Je zult merken dat de houdingen statisch lijken maar dat in werkelijkheid niet zijn. Er verandert voortdurend iets, als je maar voelt. Je geeft je letterlijk over aan de aangeboden houdingen en zoekt een soort smeltpunt.

We starten de les altijd met een korte meditatie, deze meditatie is een combinatie van Vipassana en een ademhalingstechniek. Bij Vipassana breng je je focus naar binnen om naar je lichaam te luisteren, de techniek is heel eenvoudig.

Om het echt te snappen, nodig ik je uit een keer een les te komen ervaren. 

Logo Inge De Weijer Iamyoga Laan 7

Plan gerust een gratis proefles om Yoga binnen Laan 7 te ervaren.

Je kunt ook vrijblijvend kennismaken met de yogadocenten: bel of mail hiervoor naar Laan 7 en geef aan met wie je een kennismaking wilt plannen. 

Contact opnemen