Nieuwsoverzicht

10 september 2019

Fysiotherapie: hoe helpt het bij sportrevalidatie?

Onze Iris gebruikt haar acht gouden fysiotherapie regels bij iedere sportrevalidatie. Met als doel: de sporter snel weer pijnvrij laten trainen. Benieuwd welke dat zijn?

Lees meer
5 juli 2019

Hoe voorkom ik rug- en nekklachten tijdens de lange vakantierit? Negen gouden tips.

YES, de vakantiechecklist is - vaak met lichtelijke inzinkingen van enkele familieleden - afgewerkt. We kunnen gaan! Eenmaal de straat uit puffen we een paar keer alvorens we onderuit zakken in de auto; de vakantie kan beginnen. Zorg dat rug- en nekklachten tijdens de lange autorit je vakantiehumeur niet verpesten. Met onderstaande ‘pijn vrij’ tips voorkom je eenvoudig klachten.

Lees meer
20 juni 2019

Zes oefeningen bij lage rugpijn, inclusief instructievideo's

In onze vorige blog schreven we over de drie redenen om met lage rugpijn naar de fysiotherapeut te gaan. Uiteraard kun je (daarnaast) ook zelf aan de slag om pijn te verlichten. Met deze zes praktische video’s voor thuis - of op het werk - beperk je lage rugpijn, zowel bij acute als zeurende pijn als bij stijfheid.

Lees meer
14 juni 2019

Drie redenen om met lage rugpijn naar de fysiotherapeut te gaan

Vier van de vijf mensen heeft regelmatig last van lage rugpijn. Dit maakt lage rugpijn tot een algemeen geaccepteerde klacht. Hierdoor zijn we snel geneigd te denken dat we er maar mee moeten dealen. Maar dat is niet nodig!

In deze blog geven we je drie redenen om niet met lage rugpijn door te blijven lopen, maar er direct mee naar een fysiotherapeut te gaan.

Lees meer
4 juni 2019

Wat kan fysiotherapie betekenen bij nekklachten (inclusief drie tips om deze te voorkomen)

Nekpijn, we hebben er allemaal weleens last van. Zodra normale handelingen structureel pijnlijke handelingen worden is het tijd om aan de bel te trekken. Bij de fysiotherapeut welteverstaan. In deze blog meer over de rol van fysiotherapie bij nekklachten en drie tips om nekpijn te voorkomen.

Lees meer
15 mei 2019

Blessurevrij hardlopen? Maak gebruik van deze 7 tips

Van een klein pijntje tot hielspoor; blessures, groot en klein, kunnen jouw hardloopgenot enorm verminderen. En dat is jammer! Wil jij je belastbaarheid vergroten en blessures voorkomen? Leer dan van deze zeven tips die ik dagelijks aan hardlopers meegeef.

Lees meer
12 maart 2019

Hoe breng ik lichaam en geest in balans?

Je hoort het steeds vaker voorbij komen. Het lijkt echt iets van de laatste tijd, maar tegelijkertijd kan het ook als een zweverige uitspraak ervaren worden.

Lees meer
28 februari 2019

Slaap je slecht door stress? 9 tips om beter in slaap te vallen

In deze blog wil ik de tips om beter te kunnen slapen als je te maken hebt met stress, paniek, angst, burn-out of andere aandoeningen die hier op lijken met je delen. De veranderingen en oefeningen zijn simpel, maar je moet ze wel doen.

Lees meer
7 november 2018

Wat kun je doen tegen werkstress en hoe voorkom je het?

Hard werken en vergeten je rust te pakken, kan leiden tot stress. Dit komt steeds vaker voor en kan nadelige gevolgen hebben.

Werkstress is beroepsziekte nummer één in Nederland. Zo’n 14 procent van de werknemers kampt met een burn-out, waarvan 5 procent als gevolg daarvan langdurig thuis komt te zitten. Volgens onderzoek van het NRC, berekend door het CBS en Arboned, zijn de jaarlijkse verzuimkosten begroot op 1,8 miljard euro. Om meer aandacht te besteden aan het fenomeen werkstress, vindt van 12 tot en met 15 november 2018 de vijfde Week van de Werkstress plaats.

Lees meer
30 oktober 2018

Welkom Bregje in ons team!!

Beste mensen van Laan7,

Mijn naam is Bregje Wijnhoven, 23 jaar en woonachtig in Kronenberg (Noord-Limburg). Ik ben onlangs aangenomen als leefstijlcoach, waarbij ik naast Kim kom te staan. Sporten zit in mijn familie, waardoor ik altijd al bezig ben geweest met verschillende soorten sport (tennis, dansen, paardrijden, majorette en volleyballen).

Lees meer
21 oktober 2018

YIN- YOGA Oktober 2018

Waarom is Yin yoga waardevol voor jou?

Yin Yoga is een yogavorm waarbij je de houdingen langer vast houdt. Het is vooral gericht op het versterken en het versoepelen van pezen, bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Het verbeterd de mobiliteit van het lichaam (leniger) en zorgt dat de gewrichten beter in conditie komen (krachtiger).

Lees meer