Nieuwsoverzicht

8 maart 2021

Persconferentie maandag 8 maart

Beste Laan 7 leden,

Het zal jullie niet ontgaan zijn, de verplichte lockdown met zijn bijbehorende maatregelen is verlengd tot `30 maart.

Het is enorm jammer dat we je op dit moment niet binnen mogen helpen met het werken aan jouw gezondheid, sportdoelen of welverdiende ontspanning & balans!

Dit betekent dat wij onze diensten Training, Leefstijl, Yoga & Pilates nog niet op de gebruikelijke manier mogen hervatten.

Een forse tegenvaller zowel voor jullie als leden als voor ons, echter wel in perspectief te plaatsen.

Binnen Laan 7 is de afdeling Fysiotherapie / Haptotherapie gewoon open voor Zorg / Herstel. Dit voor zowel lopende trajecten als nieuwe trajecten.

Lees meer
2 februari 2021

YOGA Workshops 2021

In het nieuwe jaar hebben we weer mooie nieuwe workshops voor jou!

Nieuwsgierig lees dan snel verder!

Lees meer
29 december 2020

Welkom Eunice Verhappen- Verdin

Mijn naam is Eunice Verhappen-Verdin Arambula (41 jaar).

Lees meer
29 december 2020

Live Lessen & On demand lessen vanaf 4 januari

Vanuit je Mywellness app direct je Live stream lessen en ON demand lessen volgen met je favoriete coach en yogadocent, wanneer je maar wilt trainen.

Lees meer
29 november 2020

Drie redenen om met lage rugpijn naar de fysiotherapeut te gaan

Vier van de vijf mensen heeft regelmatig last van lage rugpijn. Dit maakt lage rugpijn tot een algemeen geaccepteerde klacht. Hierdoor zijn we snel geneigd te denken dat we er maar mee moeten dealen. Maar dat is niet nodig!

In deze blog geven we je drie redenen om niet met lage rugpijn door te blijven lopen, maar er direct mee naar een fysiotherapeut te gaan.

Lees meer
28 november 2020

YOGA YIN

Waarom is YOGA YIN waardevol voor jou?

Yin Yoga is een yogavorm waarbij je de houdingen langer vast houdt. Het is vooral gericht op het versterken en het versoepelen van pezen, bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Het verbeterd de mobiliteit van het lichaam (leniger) en zorgt dat de gewrichten beter in conditie komen (krachtiger).

Lees meer
3 november 2020

Corona maatregelen

Lees meer
21 februari 2020

Sportblessures, hoe ontstaan ze en zijn ze te voorkomen?

Het sportseizoen is geopend! Er wordt weer gehockeyd, gevoetbald en de eerste runs en wielerwedstrijden staat weer gepland. Dat betekent: volle bak trainen. Helaas gaat het soms even mis. Een pees scheurt, een spier rekt uit of je breekt een bot. Sportblessures; ze zijn altijd vervelend. Hoe ontstaan ze en zijn ze te voorkomen?

Lees meer
10 januari 2020

Je rug kraken bij een manuele fysiotherapeut: waarom zou ik?

Bij manuele fysiotherapie richten wij ons op het beter laten bewegen van gewrichten. Deze vorm van fysiotherapie wordt vooral ingezet bij klachten zoals lage rugpijn. Door middel van ‘manipulatie’, ook wel kraken genoemd, wordt de pijn verlicht. Maar wist je dat het bij deze manipulatie niet echt hoeft te kraken om effect te hebben? Alles over het laten kraken van je rug door een manueel fysiotherapeut lees je hier.

Lees meer
2 december 2019

Fysiotherapie verbetert levenskwaliteit van neurologische patiënten

Lotte Bos, fysiotherapeut bij Laan 7, is gespecialiseerd in neurologische aandoeningen. Dagelijks werkt zij samen met patiënten aan een duidelijk doel: alledaagse handelingen met minder beperkingen en meer plezier uitvoeren. Een openhartig gesprek over de rol van fysiotherapie en neurorevalidatie bij het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Lees meer
29 november 2019

Fysiotherapie biedt uitkomst bij valpreventie voor ouderen

Veel ouderen kampen met een onstabiel gevoel als ze staan of bewegen. Hierdoor zijn veel 65-plussers bang om te vallen. Zonde! Fysiotherapie, en dan met name geriatrische fysiotherapie in combinatie met cursussen valpreventie, kunnen worden ingezet om weer met zelfvertrouwen te bewegen. Hoe fysiotherapie helpt bij valpreventie voor ouderen?

Lees meer
28 november 2019

De winter is hét burn-out seizoen; hoe bevries je deze sluipmoordenaar?

Onlangs werd Lesley geïnterviewd over de winter en de daaraan verbonden burn-out problemen. Lesley vertelt over de rol van de natuur hierbij en geeft tips om een burn-out te voorkomen. Ook vertelt ze openhartig over haar eigen burn-out en de lessen die ze hieruit heeft geleerd.

Lees meer
5 november 2019

Zes oefeningen voor een bewustere ademhaling

Adem in, adem uit. Niet zo moeilijk toch? Onbewust ademen we, maar niet altijd op de juiste manier. De juiste ademhaling is essentieel voor een gezond lichaam en een kalme geest. Diverse kleine en grote klachten kunnen ontstaan wanneer je niet op een goede manier ademhaalt. Denk aan stress, spanningen, concentratiestoornissen, hoofdpijn, chronische vermoeidheid, onrust, enzovoorts. In deze blog zes oefeningen om bewuster om te gaan met je ademhaling en meer relaxt te worden.

Lees meer
29 oktober 2019

Hoe helpt yoga mij bij een burn-out?

Sta je langdurig onder stress, dan kan een burn-out ontstaan. Je lichaam roept je letterlijk halt toe. Alles wat eens zo normaal leek, lukt je nu niet meer. Je gaat naar de dokter waarna je de diagnose burn-out krijgt. Na een periode van absolute rust, houdt de vraag je bezig; hoe ga ik nu herstellen? Yoga kan helpen.

Lees meer
16 oktober 2019

Sporten bij een fysiotherapie praktijk: waarom zou je?

Sporten doe je bij een sportschool, herstellen bij een fysiotherapeut, toch? Ja en nee. Ja, omdat dit zeker waar is, en nee omdat het ook anders kan. Sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut - ook als je geen klachten hebt - brengt heel veel voordelen met zich mee. Welke dat zijn lees je hier.

Lees meer
27 september 2019

Openstaan voor anderen, zonder dat het energie kost. Hoe doe je dat?

Ben jij gevoelig voor prikkels en de energie van anderen? Lesley deelt vier gouden tips om in contact met anderen jezelf (en je eigen energie) niet te verliezen.

Lees meer
10 september 2019

Fysiotherapie: hoe helpt het bij sportrevalidatie?

Onze Iris gebruikt haar acht gouden fysiotherapie regels bij iedere sportrevalidatie. Met als doel: de sporter snel weer pijnvrij laten trainen. Benieuwd welke dat zijn?

Lees meer
5 juli 2019

Hoe voorkom ik rug- en nekklachten tijdens de lange vakantierit? Negen gouden tips.

YES, de vakantiechecklist is - vaak met lichtelijke inzinkingen van enkele familieleden - afgewerkt. We kunnen gaan! Eenmaal de straat uit puffen we een paar keer alvorens we onderuit zakken in de auto; de vakantie kan beginnen. Zorg dat rug- en nekklachten tijdens de lange autorit je vakantiehumeur niet verpesten. Met onderstaande ‘pijn vrij’ tips voorkom je eenvoudig klachten.

Lees meer
20 juni 2019

Zes oefeningen bij lage rugpijn, inclusief instructievideo's

In onze vorige blog schreven we over de drie redenen om met lage rugpijn naar de fysiotherapeut te gaan. Uiteraard kun je (daarnaast) ook zelf aan de slag om pijn te verlichten. Met deze zes praktische video’s voor thuis - of op het werk - beperk je lage rugpijn, zowel bij acute als zeurende pijn als bij stijfheid.

Lees meer
4 juni 2019

Wat kan fysiotherapie betekenen bij nekklachten (inclusief drie tips om deze te voorkomen)

Nekpijn, we hebben er allemaal weleens last van. Zodra normale handelingen structureel pijnlijke handelingen worden is het tijd om aan de bel te trekken. Bij de fysiotherapeut welteverstaan. In deze blog meer over de rol van fysiotherapie bij nekklachten en drie tips om nekpijn te voorkomen.

Lees meer
15 mei 2019

Blessurevrij hardlopen? Maak gebruik van deze 7 tips

Van een klein pijntje tot hielspoor; blessures, groot en klein, kunnen jouw hardloopgenot enorm verminderen. En dat is jammer! Wil jij je belastbaarheid vergroten en blessures voorkomen? Leer dan van deze zeven tips die ik dagelijks aan hardlopers meegeef.

Lees meer
12 maart 2019

Hoe breng ik lichaam en geest in balans?

Je hoort het steeds vaker voorbij komen. Het lijkt echt iets van de laatste tijd, maar tegelijkertijd kan het ook als een zweverige uitspraak ervaren worden.

Lees meer
28 februari 2019

Slaap je slecht door stress? 9 tips om beter in slaap te vallen

In deze blog wil ik de tips om beter te kunnen slapen als je te maken hebt met stress, paniek, angst, burn-out of andere aandoeningen die hier op lijken met je delen. De veranderingen en oefeningen zijn simpel, maar je moet ze wel doen.

Lees meer
7 november 2018

Wat kun je doen tegen werkstress en hoe voorkom je het?

Hard werken en vergeten je rust te pakken, kan leiden tot stress. Dit komt steeds vaker voor en kan nadelige gevolgen hebben.

Werkstress is beroepsziekte nummer één in Nederland. Zo’n 14 procent van de werknemers kampt met een burn-out, waarvan 5 procent als gevolg daarvan langdurig thuis komt te zitten. Volgens onderzoek van het NRC, berekend door het CBS en Arboned, zijn de jaarlijkse verzuimkosten begroot op 1,8 miljard euro. Om meer aandacht te besteden aan het fenomeen werkstress, vindt van 12 tot en met 15 november 2018 de vijfde Week van de Werkstress plaats.

Lees meer