Herstel rug nek Laan 7

Drie redenen om met lage rugpijn naar de fysiotherapeut te gaan

Vier van de vijf mensen heeft regelmatig last van lage rugpijn. Dit maakt lage rugpijn tot een algemeen geaccepteerde klacht. Hierdoor zijn we snel geneigd te denken dat we er maar mee moeten dealen. Maar dat is niet nodig!

In deze blog geven we je drie redenen om niet met lage rugpijn door te blijven lopen, maar er direct mee naar een fysiotherapeut te gaan. 

Reden #1
Snel herstellen van de pijn

De fysiotherapeut kijkt kritisch naar je lichaam, je houding en je bewegingen.

Al tijdens een eerste fysiotherapie behandeling werkt een fysiotherapeut toe naar verlichting van de pijn. Je gaat aan de slag met specifieke rek- en krachtoefeningen. Bij acute pijn is de klacht niet direct verdwenen, maar een eerste behandeling kan er al voor zorgen dat je je beter voelt.

Bij langdurige rugpijn zien we dat specifieke oefeningen vaak wel direct aantoonbaar positieve resultaten opleveren. Tijdens het herstel spelen - afhankelijk van jouw pijn - advies, oefeningen maar ook eventueel massages en dry needling een rol. Hoe je pijn in de toekomst voorkomt? Dat lees je hiernaast.

Reden #2
Leren van je pijn

De fysiotherapeut behandelt niet alleen, maar geeft je al tijdens de eerste behandeling informatie over je pijnklachten en mogelijke oorzaken.

Op die manier begrijp je je eigen lichaam beter, evenals het ontstaan van je klachten. Bovendien geeft de fysiotherapeut je praktische oefeningen en tips mee voor thuis. Samen kijken jullie wat haalbaar is om te blijven bewegen zonder te forceren.

Samen bepaal je wat wel en wat niet kan. Sommige dagelijkse activiteiten kun je met pijn blijven doen (graag zelfs!) terwijl je andere activiteiten beter achterwege kunt laten.

Wat voor jou werkt, bespreekt de fysiotherapeut met je.

Reden #3
Voorkomen van pijn in de toekomst

De fysiotherapeut behandelt de pijn en adviseert je over je houding en leefstijl om pijn te verminderen en zelfs na enkele behandelingen te voorkomen.

Samen maken jullie een plan van aanpak om in de toekomst zelf te weten wat je moet doen als de eerste klachten optreden. 

Kortom, je leert leven met jouw rug. Zo prettig mogelijk.


Wat is lage rugpijn?

Lage rugpijn sluipt er in de meeste gevallen langzaam in. De klachten variëren van een irritante, sluimerende pijn tot pijn waardoor bewegen haast niet mogelijk is. Lage rugpijn wordt ook wel lumbago of spit genoemd, waarbij de oorzaak vaak lastig te achterhalen is. Meestal wordt de pijn herleid naar de spieren, banden en gewrichten. In de meeste gevallen is de oorzaak niets ergs, zoals bijvoorbeeld een ziekte.

Klachten bij lage rugpijn

  • Zeurende of stekende pijn onderin de rug
  • Uitstralende pijn naar billen of benen
  • Pijn bij staan, zitten of bewegen
  • Stijfheid van rugspieren Minder kunnen bewegen van de rug

‘Toen ik klachten van mijn rug kreeg ben ik op zoek gegaan naar een goede fysiotherapeut. Ondertussen heb ik al een aantal behandelingen gehad en ik merk dat ik bijna al mijn dagelijkse bezigheden - waarin ik beperkt werd door de pijn - weer kan doen.’ – 

Sophie 26 jaar

Zorgplan Rugpijn

Bij Laan 7 werken onze gespecialiseerde fysiotherapeuten vanuit het Zorgplan Rugpijn. Dit plan is erop gericht om pijn weg te nemen en te voorkomen. Deze aanpak werd het afgelopen jaar door de vereniging FysioTopics, waarvan Laan 7 deel uitmaakt, geïntroduceerd in samenwerking met gerenommeerde wetenschappers rondom lage rugpijn. Meer dan 7.000 patiënten hebben gebruik gemaakt van deze innovatieve nieuwe aanpak bij lage rugpijn.

Lees hier meer over het zorgplan rugpijn waarmee Laan 7 werkt

Heb jij last van lage rugklachten?

En wil je graag hulp bij het voorkomen of genezen van lage rugpijn?

Maak dan vrijblijvend kennis met onze specialisten:
bel of mail hiervoor naar Laan 7 en wij regelen de rest. 

Contact opnemen

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

We sturen geregeld nieuwsbrieven met informatie over interessante onderwerpen en ontwikkelingen rondom Laan 7.

Wil je deze nieuwsbrief ook ontvangen? Abonneer direct!

Inschrijven nieuwsbrief