Dsc 2231

Sporten bij een fysiotherapie praktijk: waarom zou je?

Sporten doe je bij een sportschool, herstellen bij een fysiotherapeut, toch? Ja en nee. Ja, omdat dit zeker waar is, en nee omdat het ook anders kan.

Sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut - ook als je geen klachten hebt - brengt heel veel voordelen met zich mee. Welke dat zijn lees je hier. 

Voordeel #1
Specialistische begeleiding fysio

Ook als je geen klachten hebt, ben je bij een fysiotherapie praktijk aan het juiste adres. Je traint hier individueel of in kleine groepjes en altijd onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut en/of leefstijlcoaches. Hij of zij stelt een trainingsschema op, op basis van jouw lichamelijk welzijn en doelstellingen. Er wordt gestart met een intake, gevolgd door een persoonlijk trainingsschema. De fysiotherapeut let tijdens het sporten kritisch op je houding en een correcte uitvoering van de oefeningen.  

Voordeel #2
Leefstijl PLUS

Sporten bij Laan 7 vindt plaats met één van onze Leefstijl abonnementen. Als je sport onder begeleiding van de fysiotherapeuten van gezondheidscentrum Laan 7 kun je kiezen voor een Leefstijl PLUS abonnement. Dit gaat een stukje verder dan sporten onder begeleiding. Bij het Leefstijl PLUS abonnement staat jouw individuele doel centraal, waar je samen met jouw persoonlijke coach naartoe werkt. Dit kan bijvoorbeeld zijn: afvallen of het lopen van een halve marathon. Maar denk ook aan het opbouwen van een betere conditie of het nastreven van een gezonder leefpatroon.  Je sport in groepsverband, waarvoor je je eenvoudig inschrijft met de app. De fysiotherapeut of leefstijlcoach verzorgt de individuele begeleiding passend bij jouw doel of hulpvraag.

Voordeel #3
Conditie opbouwen

Onder het toeziend oog van een ervaren fysio bouw je conditie op, op een tempo dat past bij jouw lichaam. Hiermee voorkom je klachten. Je vorderingen worden bijgehouden en periodiek besproken. Dit persoonlijke contact stimuleert om structureel te blijven komen. In een fysio praktijk, zoals je die ook in ons gezondheidscentrum aantreft, vind je alle fitnessapparatuur en -attributen om van A tot Z te werken aan je conditie en weerstand. 

Voordeel #4
Personal training

In sommige situaties is extra persoonlijke aandacht nodig of wenselijk. In ons gezondheidscentrum is het mogelijk om persoonlijk begeleid te worden door personal trainers, in dit geval eigenaren Lesley en Johan. Samen kijken zij met jou naar de juiste uitvoering van oefeningen en het optimaliseren van de training. Ook speelt mentale begeleiding tijdens het bewegen, herstellen en ontspannen een rol. Ben je onzeker of heb je moeite met het vinden van motivatie? Dan is personal training de oplossing. 

Voordeel #5
Groepsverband

Je kunt op een vast moment in de week in groepsverband onder begeleiding van een fysiotherapeut trainen, maar houd je van wat meer flexibiteit dan kies je - via de app - voor een moment dat het jou uitkomt. Voor veel mensen biedt sporten in groepsverband uitkomst. De groepsdynamiek  zorgt ervoor dat mensen structureel komen. Daarnaast is trainen in een groep gezellig, zeker als je bij een fysiotherapiepraktijk of gezondheidscentrum, zoals Laan 7 alle soorten mensen van uiteenlopende leeftijd treft. 

Voordeel #6
Lichamelijk bewegen combineren met mentaal bewegen

Een ander groot voordeel als je kiest voor sporten bij Laan 7 is dat je fysiek bewegen kunt combineren met het mentale aspect van gezondheid, denk aan yoga, pilates en mindfulness. Maar denk ook eens aan haptotherapie. Het combineren van de fysieke beweging in combinatie met mentale beweging biedt voor veel sporters meerwaarde op het gebied van totale vitaliteit. 

Voordeel #7
Direct handelen bij klachten

We hebben allemaal van tijd tot tijd weleens lichamelijke klachten, zeker tijdens of na het sporten. Voel je een eerste pijntje opkomen? Dan bespreek je dit met de aanwezige fysiotherapeut, waarna hij of zij je direct advies kan geven en wellicht jouw schema wat kan aanpassen. Bij een opkomende klacht is dus de stap naar specialist snel gemaakt, waardoor de klacht direct bij het ontstaan kan worden aangepakt en deze niet blijft sluimeren. Met als doel: de pijn wegnemen. Blijvend.

Kortom; een echte aanrader!

Samengevat is sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut, bij een fysiotherapie praktijk of een gezondheidscentrum zoals Laan 7, ook voor mensen zonder klachten een echte aanrader!

Lees meer in onze folder
Sporten Bij Een Fysiotherapie Praktijk Laan 7 04
Sporten Bij Een Fysiotherapie Praktijk Laan 7 02
Sporten Bij Een Fysiotherapie Praktijk Laan 7 03

Maak kennis met sporten bij Laan 7

Ben je op zoek naar een gezondheidscentrum dat jou kan helpen om jouw ideale gezonde leefstijl te vinden, wil je meer sporten of beginnen met sporten en/ of yoga?

Plan jouw kennismaking