Fysiotherapie informatie

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan je bewegingsapparaat. Denk hierbij aan klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen. De behandelingen zijn gericht op het herstellen van klachten aan jouw houdings- en bewegingsapparaat, zodat je minder moeite hebt met bewegen en je dagelijkse activiteiten.

Een fysiotherapie behandeling bij Laan 7 fysiotherapie Geldrop duurt gemiddeld een half uur tot een uur, waarbij jij samen met de fysiotherapeut intensief aan de slag gaat. De behandeling vindt plaats in een behandelkamer of in de oefenzaal (of een combinatie daarvan). Je wordt fysiek behandeld, maar je doet ook oefeningen die zijn toegesneden op het genezen en in de toekomst voorkomen van je klacht.

Fysiotherapie Rug Nek Schouders

Waarom naar de fysio?

Onze kwaliteit van leven wordt medebepaald door de mate waarin we soepel kunnen bewegen. Als bewegen pijnlijk wordt heeft dit nadelige gevolgen voor onze kwaliteit van leven. Fysiotherapie zorgt ervoor dat functioneren beter gaat en bewegen weer pijnloos wordt, zodat u optimaal van het leven kunt genieten. Samen met je fysiotherapeut ga je aan de slag om jou weer maximaal in je kracht te zetten.

Fysiotherapie Fysio

Tip: Ben je op zoek naar fysiotherapie in Geldrop dan is het belangrijk om een specialist te zoeken, passende bij jouw klachten. Belangrijke aandachtspunten zijn: aandacht voor jou, een persoonlijk gesprek en behandelplan – dat indien nodig kan bestaan uit een combinatie van verschillende behandelvormen om zo het beste resultaat te bereiken in het herstel van jouw lichamelijke klachten. 

Zoek je snel een professioneel adres voor fysiotherapie in Geldrop?

Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak. De specialisten van Laan 7 fysiotherapie Geldrop kijken dan samen met jou wat we voor je kunnen doen om je weer snel fit te krijgen!


Maak een vrijblijvende kennismakingsafspraak

Soorten fysiotherapie

De mogelijkheden voor fysiotherapie bij Laan 7 fysiotherapie Geldrop zijn uiteenlopend. Fysiotherapie - voor een duurzaam herstel - is gecentreerd rondom vijf hoofdpijlers:

 • Manuele fysio
 • Sportfysio en revalidatie
 • Fysio voor kwetsbare ouderen
 • Chronische fysio voor hart- long en vaatklachten
 • Neurologische fysio

 

Hierbinnen worden behandelingen op doelgroep niveau aangeboden zoals voor of na een operatie, bij zwangerschap, COPD of bij ouderdomsklachten. Bij Laan 7 fysiotherapie Geldrop kennen we de volgende soorten fysiotherapie:


Neurologische fysiotherapie 

Met deze vorm is een specialisme binnen de medische fysiotherapie, behandel je neurologische aandoeningen. De behandeling richt zich op problemen aan het centrale zenuwstelsel, de hersenen en ruggenmerg, zoals bij een (partiële) dwarslaesie, Parkinson, beroerte, MS of bij bijvoorbeeld een hersentumor.

Bij neurologische fysiotherapie is het belangrijk dat meerdere disciplines, denk aan een revalidatie- en huisarts, fysiotherapeut, neuroloog/oncoloog, NAH of MS verpleegkundige, diëtist en bijvoorbeeld logopedist, samenwerken en gezamenlijk een behandelplan opstellen en deze periodiek met elkaar afstemmen. 

Lees hier meer over neurologische fysiotherapie


Geriatrische fysiotherapie (fysiotherapie voor kwetsbare ouderen)

Onder deze vorm van fysio, die zich richt op ouderen, wordt gewerkt aan bijvoorbeeld valpreventie en behandeling van kwetsbare ouderen. Denk ook aan personen met complexe gezondheidsproblematiek, veelal met een atypische presentatie. De gespecialiseerde geriatrie fysiotherapeut heeft hierbij - naast de vakkundige behandeling - de taak om betrokken partijen zoals mantelzorgers, gezinsleden en zorgverleners te informeren en te begeleiden. De behandelingen, zoals fysiotherapie voor ouderen en valpreventie ouderen, vinden zowel aan huis als in een fysiopraktijk plaats.

Lees meer over geriatrische fysiotherapie bij Laan 7 fysiotherapie Geldrop

Fysiotherapie Coaching

Tip Vallen is een steeds groter wordend probleem onder de zelfstandig thuiswonende 65+ers. Voor de ouderen die een wiebelig gevoel op de benen ervaren of bang zijn om te vallen is er de In Balans valpreventie of een individuele aanpak. 

Meer over valpreventie

Parkinson fysiotherapie

De ziekte van Parkinson is een uiterst complexe ziekte en brengt veel zichtbare en onzichtbare symptomen met zich mee. Fysiotherapeuten gespecialiseerd in de ziekte van Parkison zijn aangesloten bij ParkinsonNet, een landelijk netwerk van zorgverleners gespecialiseerd in het behandelen van Parkinson patiënten.

Lees meer over Parkinson fysiotherapie


Manuele therapie 

Dit betreft een specialisatie binnen de fysiotherapie en wordt veelal ingezet bij nekklachten en rugklachten. Een manueel therapeut heeft na zijn of haar opleiding fysiotherapie een master vervolgopleiding gevolgd. Deze driejarige studie is gericht op de wervelkolom, spierpeesapparaat, de gewrichten en de lichaamshouding.

Een manueel therapeut heeft hierdoor expertise ontwikkeld op het gebied van het bewegingsapparaat. Bovendien beheerst hij of zij meer (en andere) onderzoeks-  en behandeltechnieken.

Lees meer over manuele therapie


Sportfysiotherapie 

Bij je als sporter onverhoopt geblesseerd, wil je preventief advies om klachten te voorkomen of zoek je naar een herstelprogramma bij acute klachten? Dan biedt dit type fysio uitkomst. Sportfysiotherapeuten maken er een sport van om jou zo snel mogelijk weer in topconditie te krijgen.

Doel sportfysiotherapie

 • kom van je sportblessure af;
 • verbeter je sportprestaties;
 • voorkom nieuwe sportblessures;
 • herstel optimaal voor of na je operatie.

 Lees meer over sportfysiotherapie

 

Revalidatie therapie 

Revalidatie therapie, veelal in combinatie met sportzorg, is ontwikkeld voor mensen die nóg niet in aanmerking komen voor een operatie, binnenkort geopereerd worden, of onlangs geopereerd zijn. Een operatie is stap één, revalidatie is stap twee op weg naar pijnloos bewegen. Revalidatie sportfysiotherapie is toegespitst op een voorspoedig herstel van jouw kracht, coördinatie en mobiliteit. Van de eerste stappen op krukken tot pijnloos bewegen, een gespecialiseerde revalidatie fysiotherapeut zet de juiste stappen samen met jou. Zelfs thuis als dat nodig is. Een gespecialiseerde revalidatie therapeut schakelt met jouw orthopedisch chirurg en houdt hem of haar op de hoogte. Ook voor een operatie is een professionele begeleiding van groot belang. Een revalidatie therapeut geeft je een gedetailleerd beeld van het verloop van de ingreep en het revalidatietraject inclusief leefregels; voor, tijdens en na de operatie.

Lees alles over revalidatie fysiotherapie in Geldrop bij Laan 7 fysiotherapie Geldrop

 

Dry needling therapie 

Bij dry needling therapie wordt gewerkt met dunne naalden (zonder medicatie) die in de pijnlijke spieren worden ingebracht. Het is een efficiënte behandelmethode van wat ze noemen de myofasciale problematiek: pijn en stijfheid als gevolg van drukgevoelige plaatsen in de spieren. Door het inbrengen van naalden vermindert de pijn en wordt de functie van de spieren en gewrichten verbeterd. Dry needling is gebaseerd op anatomische en neurofysiologische principes en is daarom geen klassieke acupunctuur, zoals vaak wordt gedacht.

Meer over Dry Needling therapie

Fysiotherapie Voor Ouderen

Wil je weten welke therapie het beste bij jou past?

Neem dan nu contact op voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek

Lees verder

Fysiotherapie behandelingen bij Laan 7 fysiotherapie ​Geldrop

Met fysiotherapie werk je aan een duurzaam herstel van je gezondheid. De diverse fysiotherapie behandelingen die beschikbaar zijn, hebben als doel klachten te herstellen en zo je houdings- en verbeteringsapparaat te verbeteren. Een persoonlijk gesprek en uitvoerig onderzoek leidt tot het definiëren van de oorzaak van je klacht. Vervolgens wordt een behandeling gestart, op basis van een behandelplan. Vaak worden verschillende behandelvormen gecombineerd voor het beste resultaat. Voor fysiotherapie in Geldrop kun je bij Laan 7 terecht voor de volgende fysiotherapie behandelingen:

 • fysiotherapie behandelingen voor long-, hart- en vaataandoeningen
 • fysiotherapie behandelingen voor nek- en rugklachten
 • fysiotherapie behandelingen geriatrie
 • revalidatie & sportzorg
 • fysiotherapie behandelingen bij neurologische aandoeningen
 • fysiotherapie behandelingen bij operaties

Behandelingen van Laan 7 fysiotherapie Geldrop op een rijtje

Fysiotherapie Oefeningen

Vijf meest voorkomende klachten

1. COPD

COPD, oftewel chronic obstructive pulmonary diseases, is een chronische longziekte waarbij de longen zijn beschadigd. COPD is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Mensen met COPD krijgen minder zuurstof binnen, waarbij uitademen moeilijker gaat dan inademen. Symptomen van COPD zijn naast kortademigheid, hoesten en piepen ook het opgeven van slijm. Bovendien krijg je te maken met terugkerende infecties. Je conditie gaat snel achteruit en daarnaast ervaar je vermoeidheid en gewichtsverlies.

Rol van fysiotherapie bij COPD Bewegen bij COPD-klachten leidt vaak tot benauwdheid. Alleen al de angst daarvoor kan ervoor zorgen dat je je helemaal niet meer durft in te spannen. Een gespecialiseerde COPD-fysiotherapeut begeleidt en adviseert je en leert je technieken aan om benauwdheid te verminderen. Samen werken jullie aan de conditie wat veelal leidt tot minder klachten.

Meer over fysiotherapie bij long- hart- en vaataandoeningen


2. Lage rugpijn

Alledaagse dingen worden moeilijk en pijnlijk door een constante pijn in je rug. Soms ineens, soms sluipt het er langzaam in. Rugpijn is iets waar iedereen weleens last van heeft of mee te maken krijgt. Van een lichte irritante pijn tot een pijn waardoor bewegen bijna onmogelijk wordt. 

Rol van fysio bij lage rugpijn
De juiste behandeling van uw rugpijn is belangrijk om snel weer van de pijn af te zijn. Dit zodat jij weer pijnvrij kunt bewegen en jouw dagelijkse activiteiten kunt uitvoeren. Niet alleen is snel herstellen belangrijk, juist ook een duurzaam en blijvend herstel. Rugpijn is vaak een terugkerend probleem. Het Zorgplan Rugpijn is er op gericht om uw pijn weg te nemen en om zo veel mogelijk te voorkomen dat u in de toekomst weer last krijgt.

Uiteraard kun je naast de hulp van een fysiotherapeut ook zelf aan de slag om pijn te verlichten. Hier vind je zes praktische video’s met oefeningen waarmee je lage rugpijn kunt beperken, zowel bij acute als zeurende pijn als bij stijfheid.

Lees hier de redenen waarom je met lage rugpijn naar de fysiotherapeut zou moeten gaan.

3. Nekpijn

Na rugpijn is nekpijn de meest voorkomende klacht met betrekking tot bewegen. Normale activiteiten worden pijnlijke handelingen. We krijgen er allemaal weleens, in meer of mindere mate, mee te maken. 

Rol van fysiotherapie bij nekklachten
Het juist behandelen van nekklachten leidt ertoe dat je snel en ook correct herstelt. Met als doel weer pijnloos te kunnen bewegen. Hiermee staat een duurzaam herstel voorop. 
Het ‘zorgplan nekpijn’ is een is ontwikkeld door professionals op het terrein van nekpijn en biedt je de best mogelijke zorg voor jouw nek. 

Wat fysiotheraphie kan betekenen voor jouw nekklachten lees je hier (inclusief tips om het te voorkomen)

4. Kniepijn

Knieklachten kunnen ontstaan door overbelasting of als gevolg van een acuut trauma. Veel knieklachten zijn spor gerelateerd. De knieklachten kunnen variëren tussen een aanhoudende pijn, een instabiel gevoel, stijfheid of het blokkeren van de knie. Zorg daarom dat je dus niet te lang door blijft lopen met knieklachten, maar geef het tijdig aan zodat een professional je kan behandelen.

Rol van fysiotherapie bij kniepijn
Laan 7 heeft meerdere experts op het gebied van knieklachten in huis. Zij doen gericht onderzoek naar de klachten en passen een specifiek op jouw klacht toegespitst behandelprotocol toe. Met als doel: je snel en blijvend van je pijn afhelpen.


5. Valangst bij ouderen

Veel ouderen zijn bang om te vallen of zijn reeds gevallen waardoor een angst ontwikkeld is. Deze angst beperkt de kwaliteit van leven, waardoor deze uiterst serieus genomen dient te worden. 

Rol van therapie bij valangst

Wanneer mensen gevallen zijn of bij valangst is het mogelijk om een valscreening uit te voeren, waarbij wordt gekeken wat de mogelijke oorzaken van het vallen kunnen zijn. Tijdens de screening is onder andere aandacht voor de balans, leefomgeving, voeten, valangst, vitamine D en duizeligheid. 

  

Fysiotherapie Herstel

​ Fysiotherapie vergoeding

Vergoeding voor fysiotherapie behandelingen is vaak mogelijk via de zorgverzekeraar en wordt vergoed uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering - indien de fysiotherapie medisch noodzakelijk is. De hoogte van de vergoeding hangt af van diverse factoren zoals het type aanvullende verzekering en de aandoening. Ook leeftijd speelt een rol, evenals een registratie van de fysiotherapeut bij het Centraal Kwaliteits-register Fysiotherapie.

Het vergoedingenoverzicht

Fysiotherapie Vergoeding

Rol van massage bij fysiotherapie

Massage speelt binnen de fysiotherapie een belangrijk rol. De massage die de fysiotherapeut uitvoert bestaat in vele vormen, maar komt neer op het toedienen van mechanische prikkels aan het lichaam van een patiënt. Het doel van de massage tijdens een fysiotherapie behandeling is het verminderen van pijn en spierspanning. Bovendien stimuleert het de doorbloeding van het lichaam. Een massage kan om die reden ook preventief werken tegen eventuele blessures.

Lees wat masseuse en Geldropse fysiotherapeut Irene hierover te zeggen heeft

Fysiotherapie Massage

Fysiek én mentaal sterker worden

Mensen hebben fysieke en mentale klachten door verschillende oorzaken. Je kunt uit balans raken door een blessure, letsel of overbelasting - zowel fysiek als mentaal. Ook een ongezonde leefstijl kan ertoe leiden dat je je niet prettig voelt. Bij fysiotherapie wordt steeds vaker gekeken naar de klachten in relatie tot het mentale aspect, waarbij indien nodig een multidisciplinaire aanpak geadviseerd wordt. Bewegen, plezier, herstellen en coaching zijn de pijlers die jou fysiek en mentaal sterker maken. 

Lees hier hoe jij, met aandacht voor plezier, sneller goed in je vel zit

Fysiotherapie Mentaal

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij Laan 7 fysiotherapie Geldrop? ​

Vraag dan nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan met een van onze fysiotherapeuten van Laan 7 fysiotherapie Geldrop. We kijken dan samen met jou hoe we je kunnen helpen om van je klachten af te komen.

Kennismaking aanvragen