Laan7 Elketeurlinckx Selectie Socialmedia 15

Manuele therapie

Manuele Therapie bij nekklachten en rugklachten

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De manueeltherapeut heeft na de opleiding fysiotherapie een intensieve drie jarige master vervolgopleiding gevolgd, welke primair gericht is op de wervelkolom, gewrichten en spierpeesapparaat.

Zo heeft de manueel therapeut een hogere mate van kennis en specifieke kijk op het bewegingsapparaat en beheerst meer onderzoeks-  en behandeltechnieken. Binnen de fysiotherapie manuele therapie zijn ook weer specialisaties zoals de nek, lage rug of andere gewrichten.

Laan7 Elketeurlinckx Selectie Socialmedia 30

Wanneer Manuele therapie

Manuele therapie is geschikt voor klachten die gepaard gaan met het slechter kunnen bewegen van één of meerdere gewrichten in de wervelkolom, armen of benen. Door de effecten van behandeling manuele therapie en gerichte oefeningen en adviezen verandert de houding. De functie van de gewrichten verbetert en het bewegen verloopt gemakkelijker.

De therapeuten binnen Laan 7 zijn gespecialiseerd in manuele therapie in Geldrop en dan met name in behandelingen manuele therapie nek en manuele therapie rug. Zij behandelen rug- en  nek-gerelateerde klachten zoals:

  • Hoofdpijn en nekpijn in combinatie met slechte beweeglijkheid van de wervelkolom;
  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen;
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
  • Bekkenklachten;
  • Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;
  • Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten;
  • Heupklachten;
  • werk-gerelateerde nek/armklachten
  • armklachten, als pijn en tintelingen vanuit de nek of boven-rug
  • Knieklachten: een geblokkeerde meniscusDsc 2793

Dry needling therapie

Bent u op zoek naar iemand die u kan helpen met een Dry needling behandeling in de omgeving van Geldrop? Laan 7 heeft enkele gespecialiseerde dry needlers die u van uw klachten af zullen helpen.

Dry needling therapie is een efficiënte behandelmethode van myofasciale problematiek: pijn en stijfheid als gevolg van triggerpoints (drukgevoelige plaatsen in de spieren). Dry needling therapie omvat het inbrengen van een ‘droge’ dunne naald, zonder toevoeging van medicatie, in de aangedane spier(en). Dat resulteert vaak in een directe pijnvermindering en een verbeterde functie van de betrokken spieren en gewrichten.

De dry needling behandeling valt in Nederland onder de reguliere zorg van de fysiotherapie. Het concept is gebaseerd op anatomische en neurofysiologische principes en is geen klassieke acupunctuur.


De kracht van samen vinden wij bij Laan 7 van groot belang


Jouw wensen en mogelijkheden brengen we dus samen in kaart. Jouw herstel is onze gedeelde verantwoordelijkheid. Daarom doen wij ons best jou te motiveren, dat zorgt voor een positief resultaat en sneller herstel. Wij  voorzien je van informatie en geven je voorlichting over jouw behandeling manuele therapie, daar besteden wij graag tijd en energie aan. 

Zo helpen we jou in je kracht te staan en te blijven. 

Voor iedere klacht een specialist

Bij Laan 7 hebben we verschillende specialismen in de fysiotherapie manuele therapie, zoals manuele therapie rug, dry needling therapie of manuele therapie nek. Elk aandachtsgebied vraagt om een andere expertise. Wij hebben die expertises in huis. Hieronder een overzicht van onze specialismen.