Img 1838

Parkinson fysiotherapie

Heb je Parkinson fysiotherapie nodig? Vanaf nu kun je terecht bij Laan 7

Bij Laan 7 werken we aan duurzaam herstel van jouw gezondheid. Fysiotherapie is een behandelvorm die gericht is op het herstellen van klachten aan jou houdings- en bewegingsapparaat.

De ziekte van parkinson is een complexe ziekte die veel zichtbare en onzichtbare symptomen met zich meebrengt.

Laan 7 is aangesloten bij het ParkinsonNet.

ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten.


Lotte over Parkinson fysiotherapie bij Laan 7

Het meest interessant vind ik het werken, met mensen met een neurologische aandoening, waaronder fysiotherapie bij Parkinson.

Op het gebied van Parkinson fysiotherapie oefeningen, heb ik nu reeds 17 jaar ervaring. Sinds kort zijn we aangesloten bij het ParkNet, een netwerk van verschillende zorgverleners op het gebied van Parkinson.

Er is nauwe samenwerking met bijvoorbeeld de parkinsonverpleegkundige, specialist en ergotherapeut. Er wordt gewerkt volgens de laatste inzichten en iedereen heeft veel praktische ervaring.


Bij Laan 7 heeft u de mogelijkheid tot het werken aan individuele doelen met fysiotherapie bij parkinson, maar ook tot bewegen in een kleine of grotere groep. Dit kan in prikkelarme ruimtes, maar ook in de grote ruimtes met diverse faciliteiten.

Graag zie ik u binnenkort verschijnen op Laan 7 om te kijken wat ik voor u kan betekenen met medische fysiotherapie!


Maak hier een afspraak voor een intake

Symptomen

De ziekte van parkinson is een complexe ziekte die veel zichtbare en onzichtbare symptomen met zich meebrengt.

Voorbeelden hiervan zijn:

traag bewegen, stijfheid, beven, overbeweeglijkheid, on/off periodes, blokkeren, verminderde balans en vallen.

Hierdoor is het soms moeilijker om te gaan zitten of opstaan, de juiste lichaamshouding aan te nemen, gevoel van verminderde balans bij activiteiten, reiken en grijpen bij zelfverzorging of huishoudelijke activiteiten, korte of lange afstand lopen is vaak moeilijker, waarbij starten, stoppen, draaien en de snelheid een probleem is.

Hiernaast is vaak de concentratie en het geheugen ook aangedaan.

Fysiotherapie bij parkinson is zowel belangrijk in de vroege fase, als midden en late fase, waarbij er al langer parkinson bestaat.

Doelstellingen bij parkinson fysiotherapie 

Het belangrijk actief te blijven, veel te bewegen en kracht en conditie te bevorderen. Dat is ook het doel van de parkinson fysiotherapie oefeningen.

Het behouden en verbeteren van activiteiten zijn ook belangrijk, zoals lichaamshouding, reiken en grijpen, de balans, transfers en het lopen.

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven en het bewust worden van de lichaamshouding, verbetering van balans, waardoor minder valangst en minder valincidenten bij uitvoering van activiteiten en verbetering van het lopen (snelheid en veiligheid). 

Dit kan geoefend worden, door gebruik te maken van cognitieve bewegingsstrategieën en cues, en aandacht te schenken aan balans, conditie en spierkracht. Dat is wat we samen gaan doen bij parkinson fysiotherapie. 


Img 1838
Img 1841
Laan 7 Logo
Dsc 1928