Dsc 2523

Valpreventie oefeningen

Vallen is een steeds groter wordend probleem onder de zelfstandige thuiswonende 65+ers.

Ervaart u een wiebelig gevoel op de benen, bent u angstig om te vallen of bent u misschien zelf al een keer gevallen en wilt u hier met een actieve aanpak aan werken?

Dan is de In Balans valpreventie cursus echt iets voor u!

Valpreventie en valscreening in Geldrop

Bent u het afgelopen jaar gevallen? Of bent u bang te vallen?

Binnen Laan 7 werken we met een team van specialisten rondom het valpreventie bij ouderen. De fysiotherapeut, huisarts, ergotherapeut, podotherapeut en diëtiste werken samen bij fysiotherapie voor ouderen.

Wanneer mensen gevallen zijn of bij valangst is het mogelijk om een valscreening uit te voeren, waarbij wordt gekeken wat de mogelijke oorzaken van het vallen kunnen zijn. Tijdens de screening is onder andere aandacht voor de balans, leefomgeving, voeten, valangst, vitamine D en duizeligheid.

Bij de volgende  situaties is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de in Balans valpreventie cursus.


Ook is het mogelijk om individuele behandeling te krijgen voor valpreventie bij ouderen om nieuwe valincidenten te voorkomen.

  • indien er specifieke aangrijpingspunten uit de valscreening komen.
  • als de cliënt afgelopen jaar gevallen is.
  • er is sprake van valangst.

Tijdens de valpreventie cursus worden in een circuit valgevaarlijke situaties uit het dagelijks leven nagebootst. Daarnaast zijn er sport- en spelactiviteiten om het vertrouwen terug te winnen. De valpreventie cursus vindt plaats in groepsverband gedurende 10 weken.

De fysiotherapeuten die deze valpreventie cursus en individuele valpreventie oefeningen geven hebben hiervoor een opleiding gevolgd en zijn aangesloten bij Valnet en VeiligheidNL. Ook is er de mogelijkheid dat de fysiotherapeut of ergotherapeut thuis komt om te beoordelen of de leefomgeving veilig is en of er aanpassingen nodig zijn, zoals bijvoorbeeld een extra trapleuning of beugels aan de muur.

De podotherapeut kijkt naar de voeten en beoordeelt of er een aanpassing nodig is aan de schoen om uw meer stabiliteit te geven.

Valpreventie cursus oktober 2019!!

In deze actieve valpreventie cursus gericht op het vergroten van het bewustzijn van uw valrisico, het verbeteren van spierkracht en balans gaat u in groepsverband op een actieve manier aan de slag met het verbeteren van uw balans en risico op vallen.

Op dit moment is de valpreventie cursus in volle gang. De volgende valpreventie cursus start weer in januari 2019. Meld je alvast aan voor Valpreventie informatie bijeenkomt op maandag 30 sept van 12.00- 13.00 uur. De trainingen zijn 2 x per week op de maandag van 12.00-13.00 uur en de donderdag van 11.00-12.00 uur.


Aanmelden voor de Valpreventie informatie bijeenkomst