Dsc 2338

Stoel Yoga

Stoelyoga komt voort uit de Hatha yoga en heeft veel voordelen voor de deelnemers. Het verbetert de lichaamshouding, juist ook omdat we vaak veel zitten in het dagelijks leven.  Stoelyoga verbetert ook ons lichaamsbewustzijn, vermindert stress en pijnbeleving, verbetert concentratie en mentale helderheid en het biedt de mogelijkheid om mensen te ontmoeten en sociale contacten te onderhouden.

Kenmerken van een stoelyogales

Het verbetert de lichaamshouding, juist ook omdat we vaak veel zitten in het dagelijks leven.

Belangrijke kenmerken van een stoelyogales:

  • Alle oefeningen worden op, naast of achter de stoel gedaan
  • Bewegen binnen grenzen van het eigen kunnen
  • Bewustwording van het denkpatroon voor het zien van mogelijkheden
  • Werkt zowel preventief als herstellend: van beperking naar bewegingsruimte

Er zijn ontzettend veel oefeningen die op een stoel gedaan kunnen worden. Ook de “klassieke” yogahoudingen, door deze aan te passen of te verkleinen. Iedereen met een beperking, klacht of ziekte, kan deelnemen. Men hoeft alleen maar de bereidheid te hebben om yoga te doen en open te kijken naar zijn/haar eigen mogelijkheden.

Een stoelyogales bestaat iedere week uit weer een andere opbouw met een variatie van oefeningen: Losmaakoefeningen, rekoefeningen, ademhalingsoefeningen, meditatie, yogahoudingen, flow (serie houdingen), ontspanningsoefeningen en een rondje nabespreken van de eigen ervaringen als daar behoefte aan is.

Kom als je nieuwsgierig bent geworden eens meedoen en ervaar wat stoelyoga voor jou kan betekenen.

Graag attendeer ik jou op het gratis platform www.stoelyoga-nederland.nl 


Plan gerust een proefles om Yoga binnen Laan 7 te ervaren.

Je kunt ook vrijblijvend kennismaken met de yogadocenten: bel of mail hiervoor naar Laan 7 en geef aan met wie je een kennismaking wilt plannen. 

Contact opnemen