Infographicyoga

HOE WIJ TE WERK GAAN

Wat past bij je?

Yoga bij Laan 7 is gericht op de moderne man en vrouw. Wij begeleiden je bij jouw individuele doel. Dit begint altijd bij een persoonlijke intake. Wat wil je bereiken, kortom waar ligt je behoefte? Op basis daarvan adviseren wij je de juiste vorm van yoga. Je gaat aan de slag en na een periode van twaalf weken zitten we weer samen. Hoe bevalt het? We evalueren en sturen bij. Wil je andere vormen proberen of is je behoefte veranderd? We bekijken jouw persoonlijke wensen en begeleiden je op weg naar je (vervolg)doel.

Tarieven abonnementen

 

De verschillende vormen van yoga

YOGA YIN

Yin yoga is een koude vorm van yoga in tegenstelling tot de warme op spierkracht gebaseerde yang (Hatha, Vinyasa, Power, Ashtanga etc.) yoga. Doordat je de spieren (bijna) niet gebruikt, stimuleer je het veel tragere bindweefsel. Hierdoor wordt je op den duur steeds soepeler en beweeglijker.

 

YOGA NIDRA

In tegenstelling tot bij andere vormen van yoga, doe je bij yoga nidra geen zittende en/of staande houdingen. Je ligt zo stil mogelijk op je mat in savasana, de eindhouding van (bijna) elke yogales, eventueel met een deken over je heen. Het is een vorm van Yin yoga met een extra lange eindontspanning.

MINDFULNESS YOGA

Mindfulness yoga is een vorm van Hatha yoga, waarbij de techniek van meditatie op de voorgrond staat. Dit betekent dat in actieve vorm, door het uitvoeren van laagdrempelige en verfijnde houdingen, opmerkzaamheid (mindfulness) beoefend en gescherpt wordt. Wanneer we stiller en met meer aandacht gaan bewegen ontvouwt zich een heel spectrum aan waarnemingen die ons kunnen verrassen.

YOGA YANG -YIN

Een yogales waarbij we dynamische yogavormen, Hatha yoga, Vinyasaflow en Qigong afwisselen met Yin yoga. Terwijl de yang poses en bewegingen meer gericht zijn op de spieren en zorgen voor een flexibel, krachtig en vitaal lichaam, zijn de yin houdingen meer gericht op het dieper liggende bindweefsel.

Lesrooster Yoga
Yoga Yang Yin

YOGA HATHA

Hatha yoga staat voor de verbinding tussen zon en maan; de vereniging van twee tegenpolen die verbinden tot een eenheid. De verbinding of een evenwicht tussen uitersten komt heel vaak tot uitdrukking, niet alleen in de yoga maar in ons dagelijks leven.


ZWANGERSCHAPSYOGA

Rondom Mama is een complete, luchtige en praktische cursus die jou helpt energiek en gezond te blijven tijdens de zwangerschap. We bereiden je met vertrouwen voor op de bevalling en het herstel in de periode erna.YOGA4CANCER

Yoga4cancer ondersteunt (ex) kankerpatiënten bij hun algemene gezondheid en welzijn. Het helpt hen voor, tijdens en na behandelingen om om te gaan met de ingrijpende fysieke en mentale gevolgen van die behandelingen. Bovendien, zo is onze ervaring, is het een verrijking om dit met elkaar te doen.

Yoga Buiten

Wie verzorgen de lessen?

Inge (1)

Inge de Weijer